Dr. Claudia Bustamante

Profil

Derzeitige StellungProfessor W-1 und Äquivalente
FachgebietPflanzenphysiologie,Biochemie und Biophysik der Pflanzen,Pflanzenzüchtungen, Pflanzenpathologie
Keywordspeach, chilling injury, GC-MS, metabolic profiling

Aktuelle Kontaktadresse

LandArgentinien
OrtRosario
Universität/InstitutionUniversidad Nacional de Rosario
Institut/AbteilungCentro de Estudios Fotosinteticos y Bioquimos (CEFOBI-CONICET)

Gastgeber*innen während der Förderung

Prof. Dr. Alisdair FernieMax-Planck-Institut für molekulare Pflanzenphysiologie, Golm
Beginn der ersten Förderung01.07.2013

Programm(e)

2012Georg Forster-Forschungsstipendien-Programm für Postdocs

Publikationen (Auswahl)

2018Claudia A. Bustamante, Yariv Brotman, Laura L. Monti, Julieta Gabilondo, Claudio O. Budde, María V. Lara, Alisdair R. Fernie and María F. Drincovich: Differential lipidome remodeling during postharvest of peach varieties with different susceptibility to chilling injury. In: Physiologia Plantarum, 2018, 2-17
2017Camila Goldy, Laura A. Svetaz, Claudia A. Bustamante, Marco Allegrini, Gabriel H. Valentini, María F. Drincovich, Alisdair R. Fernie, María V. Lara Comparative proteomic and metabolomic studies between Prunus persica genotypes resistant and susceptible to Taphrina deformans suggest a molecular basis of resistance. In: Plant Physiology and Biochemistry, 2017, 245-255
2017Laura A. Svetaz, Claudia A. Bustamante, Camila Goldy, Nery Rivero, Gabriela L. Müller, Gabriel H. Valentini, Alisdair R. Fernie, María F. Drincovich & María V. Lara: Unraveling early events in the Taphrina deformans – Prunus persica interaction: an insight into the differential responses in resistant and susceptible genotypes. In: Plant, Cell and Environment, 2017, 1-18
2016Claudia A. Bustamante, Laura L. Monti, Julieta Gabilondo, Federico Scossa, Gabriel Valentini, Claudio O. Budde, María V. Lara, Alisdair R. Fernie and María F. Drincovich1: Differential Metabolic Rearrangements after Cold Storage Are Correlated with Chilling Injury Resistance of Peach Fruits. In: Frontiers in Plant Science, 2016, 1-15